Símptomes que indiquen el desgast dels frens

Símptomes que indiquen el desgast dels frens

Els frens són una de les peces que més es desgasten dels nostres vehicles. Per saber el seu estat el millor és fer una revisió visual de les pastilles de fre que hi ha a cada roda. Una acció que saben fer els professionals dels tallers mecànics i que no tens perquè saber fer tu.

Aquí tens alguns consells que et poden ajudar a detectar si els frens ja no funcionen com correspondria:

Soroll o vibració en frenar. Si en frenar detectes un soroll o vibració no tinguis cap dubte que els frens no funcionen com caldria. En la majoria d’ocasions vol dir que les pastilles ja estan al final de la seva vida útil. En aquest punt, cal que vagis al teu taller de confiança com més aviat millor per canviar-les.

Pedal de fre tou. Es tracta d’un procés gradual, que no passa d’un dia per l’altre i que significa que el líquid de frens no està en bones condicions o s’ha de canviar.

Pedal de frens massa dur. Si notes que va més dur del normal, que gairebé no tens recorregut quan pitges el pedal, és probable que tinguis avaria al servofrè. Aquesta és una eina encarregada de multiplicar la pressió que exerceixes sobre el pedal de fre perquè puguis aturar el vehicle només amb el pedal.

Distància de frenada llarga. Hi ha molts factors que poden influir en la distància de frenada del vehicle: velocitat, pes del vehicle o estat de la calçada, entre d’altres. Malgrat això, si habitualment necessites més distància per aturar el teu cotxe, és possible que estem davant d’un desgast dels elements del sistema de frenada. Davant d’aquesta situació, és importantíssim que t’adrecis al teu taller de confiança per a una revisió.Els experts -com els que trobaràs a la Fira del Vehicle d’Ocasió al polígon Firal de Figueres, del 6 al 8 d’octubre– recomanen dues revisions anuals del sistema de frenada del teu vehicle.