Aspectes a tenir en compte al comprar un híbrid d’ocasió

Aspectes a tenir en compte al comprar un híbrid d’ocasió

La majoria de les persones que decideixen comprar un cotxe híbrid ho fan per dos motius: reduir la despesa en combustible en circular per ciutat i gaudir de les bonificacions econòmiques que algunes administracions ofereixen en impostos municipals, aparcament regulat o accés a zones restingides. 

Però hi ha aspectes que has de tenir en compte quan decideixes comprar un híbrid: la part més important d’un híbrid és la bateria que, en bona part dels vehicles que trobem al mercat, té una vida útil d’uns 10 anys o, dit d’una altra manera, d’uns 240.000 quilòmetres, aproximadament. 

També cal que revisis el motor; concretament, el cablejat de color taronja, que és la part per on passa l’alta tensió. Si hi detectes zones més fosques, serà millor que miris un altre vehicle, perquè aquest fet podria ser indicador d’un sobreescalfament. 

Pel que fa als frens, si detectes al llibre de manteniment que hi ha massa reparacions sota aquest concepte, millor que descartis el vehicle. 

Finalment, és recomanable realitzar la compra d’un vehicle híbrid d’ocasió en un concessionari oficial, sobretot per la garantia que ofereixen. Si es fa a un particular, sempre cal assegurar-se que totes les revisions prèvies s’hagin realitzat en concessionaris oficials i/o professionals com els que trobes al FiraVO.